• 06-3654 5243
  • info@patriciaholtkamp.nl

Rouw op het werkEén van mijn medewerkers maakt een rouwproces door. Wat kan ik doen? Wat kan ik beter niet doen?

Allereerst, fijn dat je deze vraagt stelt. Het betekent dat je bereid bent te kijken naar wat nodig is. Voor de werknemer en dus voor het bedrijf. Hoe meer je als bedrijf in staat bent ruimte te bieden lastige privé situaties, des te groter de kans dat werknemers hun veerkracht behouden en daarmee behouden blijven voor het bedrijf. Sterker nog, het worden misschien wel de mensen met de meeste inzet en de beste ambassadeurs van je bedrijf. Reden genoeg om zorgvuldig aandacht te besteden aan wie een lastige (rouw)situatie doormaakt!

Als bedrijf krijg je vroeger of later te maken met verlies. Dat kan heel letterlijk zijn, als er een werknemer komt te overlijden. Maar ook als een medewerker in de privésituatie een verlies meemaakt, heb je daar als werkgever mee te maken. Want hoe vang je iemand op die weer terugkomt op het werk, na een ingrijpend verlies? Hoe zorg je ervoor dat je werknemer in zijn veerkracht kan blijven en ruimte krijgt voor het verlies, zonder langdurig thuis te belanden en het contact met het werk te verliezen?

Het kan een hele puzzel zijn om oog te houden voor ieders belang en in gesprek te blijven met elkaar. In situaties waar een verlies een rol speelt kan het fijn zijn als er een neutraal iemand meekijkt. Die vertaalt en verheldert en bijdraagt aan een passende oplossing.

Die rol vervul ik graag voor bedrijven en werknemers. Eens praten over de situatie binnen jouw bedrijf of hulp aanvragen voor een van de medewerkers? Je bent van harte welkom! Als je het formulier rechts op deze pagina invult, dan neem ik contact met je op.

Naam*

Email*

Onderwerp

Bericht

captcha